Kunnskapsarena for ombruk i gang!

Publisert
14
/
2
/
22

Hele 58 personer deltok på første samling i Nasjonal kunnskapsarenaen for sirkulær materialforvaltning i byggebransjen. Fem ulike innlederne ga oss et blikk på dagens situasjon, blant annet lærte vi at trenden de siste årene er at det blir mindre og ikke mer ombruk i byggebransjen. Målet med kunnskapsarenaen er å snu denne utviklingen. Vi vil tette kunnskapshullene og demontere barrierene som hindrer ombruk i byggebransjen.


Fikk du ikke med deg samlingen?
Et opptak av innledningene finner du her. Disse holdt innlegg:

  • Overordnet blikk - hvor står vi i dag KATHARINA BRAMSLEV, Grønn Byggallianse
  • Mandat for kunnskapsarenaen HÅKON IVERSEN, Sirkulær Ressurssentral
  • Eksempler på dagens utfordringer med ombruk av byggematerialer
  •   Fra et byggherre-perspektiv: ØYVIND ARNTSEN, Mustad Eiendom
  •   Fra et entreprenør-perspektiv: MARIT THYHOLT, Skanska Teknikk
  •   Fra et juridisk perspektiv: TINE GRANLUND, Codex Advokater

Deltakerne jobbet sammen i grupper for å finne ut hvilke temaer, utfordringer og muligheter det er viktigst at kunnskapsarenaen har fokus på de neste to årene. Her kan du se hva gruppene kom fram til. Du kan fortsatt stemme på dine favoritter, kommentere forslagene, eller legge til nye.


Meld deg på neste samling

På neste samling 8. mars kl. 13.00-15.30, skal vi konkretisere hva kunnskapsarenaen skal gjøre på områdene med høyest prioritet. Påmelding til neste samling gjør du her. Del også gjerne med noen du tenker burde delta.

Hvem står bak og hvem kan være med?
18 aktører i bransjen har gått sammen om å etablere en felles nasjonal kunnskapsarena for sirkulær materialforvaltning i byggebransjen for å bidra til å løse felles utfordringer og tette kunnskapshull. Kunnskapsarenaen vil ledes av Sirkulær Ressurssentral.  Vi inviterer nå alle som er interessert til oppstartssamlingene i kunnskapsarenaen:

Nytt fra Pådriv

Oslo