Foreningen Pådriv Oslo bruker Hovinbyen som utgangspunkt for sine prosjekter. Hovinbyen er Oslos største byutviklingsprosjekt. Området skal gjennom en stor omstillingsprosess og representerer dermed mange komplekse utfordringer. Både nasjonale og internasjonale aktører kan ta del i og inspireres av arbeidet i Hovinbyen da overføringsverdien til andre byer er stor.
Sirkulær ressurssentral er byggevarens svar på Fretex og dras i gang av Foreningen Pådriv, Resirqel og Statsbygg
Du kan ta del i Pådriv på mange måter. Både som privatperson og som bedrift.
Som Pådriver blir du personlig del av en bevegelse av folk med ulik bakgrunn som samarbeider på tvers av fag, bransje og sektor. Det eneste du trenger er engasjement og vilje, litt tid og et ønske om å dele din kompetanse.
Bedrifter kan ta del i utviklingen av nettverket som partnere eller som eiere av prosjekter som har ambisjoner om å sette en ny standard for bærekraft i Pådriv-områdene.
Hvorfor Hovinbyen? Pådriv har en ambisjon om å inspirere verden ved å gjøre Hovinbyen i Oslo til verdens mest bærekraftige byområde. Hovinbyen er Oslos største utviklingsområde, med mulighet for 30–40 000 nye boliger og 50–100 000 nye arbeidsplasser. Området strekker seg fra Bjerke i nord til Bryn i sør. Fra Løren i vest til Breivoll i øst.
Nettverksledelsen har ansvar for den daglige ledelsen av Pådriv. Nettverksledelsen er underlagt styringsgruppen og rapporterer til den. Nettverksledelsen samarbeider tett med en arbeidsgruppe med utvalgte personer fra Partnerne.
SoCentral har ansvaret for nettverksledelsen. Karin Lindgård(karin@oslo.paadriv.no) er nettverksleder. Sandra Skretting (sandra@oslo.paadriv.no), Mette Øines Habberstad (mette@oslo.paadriv.no) Thomas Berman (thomas@oslo.paadriv.no) og Håkon Iversen (hakon@paadriv.no), har sentrale oppgaver i nettverksledelsen.
Du finner oss også på Facebook og Instagram: @paadriv
Styret har det formelle ansvaret for at Pådriv oppnår fastsatte mål og utvikler seg i ønsket retning. Styringsgruppen utøver sitt arbeid i samsvar med gjeldende strategi og årsmøtebeslutninger.
Aasmund Bunkholt, Trefokus (styreleder)
Knut Halvor Hansen, BYKON/Gaining by Sharing
Liv Anna Lindman, Rethinking Economics
Tor Inge Hjemdal, Design og arkitektur Norge
Gro Sandkjær Hansen, OsloMet/NIBR
Carla Franziska Hoyer, NMBU
Ragnhild Reisegg Lorentzen, Tverga
Arbeidgruppene bidrar med viktig kunnskap og innspill på pågående og innmeldte prosjekter i Pådriv innen de tematiske fokusområdene boligmangfold, sirkulær produksjon, sosial infrastruktur og byens tåleevne. Det er faglige forum som sikrer bredde, og at flere synspunkt og perspektiver blir hørt. I arbeidsgruppene skal man dele erfaringer og kompetanse på tvers, og gjerne komme komme med forslag til nye initiativ og prosjekter som trengs innen det gitte fokusområdet. Arbeidsgruppene bidrar også til å etablere kontakt og koblinger på tvers av partnere, ved at man møtes jevnlig og blir bedre kjent.
De 4 arbeidsgruppene skal være så tverrfaglige som mulig, slik at vi alltid skal sikrer en helhetlig tilnærming. Gruppene etableres for et år om gangen. skal bestå av 5-10 personer. Arbeidsgruppene møtes minimum seks ganger i året til et to timers arbeidsmøte.