Studenter, kom og skap fremtidens by!

Publisert
17
/
8
/
22

I Pådriv Oslo kan du som student få være med i konkrete prosjekter som bygger fremtidens bærekraftige byer. Les om det nyopprettede studentlaget og aktiviteter du kan ta del i.

Å samle studenter på tvers av institusjon, fag og utdanningsløp under temaet bærekraftig byutvikling er viktig.

Studenter har ressurser og kompetanse som trengs når vi skal forme fremtidens byer. Derfor er jeg så stolt av at våre praksisstudenter har tatt initiativ. Dette har jeg skikkelig troen på, sier Sandra Skretting i Pådriv Oslo. 

Hva skjer i studentlaget? 

I studentlaget har du mulighet til å bli koblet på konkrete prosjekter i Pådriv Oslo, jobbe med aktuelle tematikker, få innblikk i arbeidslivet og bygge nettverk. Studentlaget er dratt i gang av Malin Øren Aldal og Emma Naustdal, studenter ved statsvitenskap på UiO, som begge hadde praksis i Pådriv Oslo våren 2022. 

Å komme fra teoritung skolebenk og til Pådriv's prosjekter, var for meg et etterlengta frisk pust. Det som er så fint med Pådriv er at de samler mange ulike aktører fra privat og offentlig sektor som sammen jobber frem helt konkrete, bærekraftige løsninger på praktiske problemer, sier Malin.

Pådriv Oslo gjør det mulig å påvirke hvordan byen utvikler seg, og studenter kan jobbe med prosjekter som spenner fra å skape en mer inkluderende by til å øke gjenbruken av byggematerialer og kutte klimagassutslipp fra transport.

Hvorfor bli med i studentlaget? 

Malin og Emma kan nevne mange grunner til hvorfor det lønner seg både for byen vår og for deg som student å engasjere deg i studentlaget.

-I tillegg til å vite at du gjør noe meningsfullt, får du praktisk erfaring og du får bygget nettverk. Win-win, med andre ord. Da jeg begynte i praksisperioden var jeg ikke helt sikker på om det egentlig var sant at studenter hadde mye å bidra med, men å være aktivt med og bidra inn i prosjektene overbeviste meg. Alle har ulike perspektiver og erfaringer og kunnskaper, og løsningene blir faktisk bedre når flere bidrar, sier Malin.

Les mer om studentlaget og bli med her.

Første mulighet til å bli med på et arrangement og få påfyll av kunnskap er allerede 30. august. Da arrangerer vi samling med tema: Hvordan skal utdanning og opplæring møte behovet i byggbransjen for kunnskap om ombruk og sirkulære løsninger? Vi har allerede over 100 påmeldte, så skynd deg og meld deg på!

Har du ikke mulighet til å delta denne gang, men vil være med i studentlaget? Ta kontakt med Malin og Emma på student@paadriv.no

Nytt fra Pådriv

Oslo