Bli kjent med de nye studentene i Pådriv Oslo!

Publisert
5
/
9
/
23

Vi starter høsten i Pådriv Oslo med nye krefter i form av ny leder for studentlaget og ny studentpraktikant!

Allerede 25/9 inviterer studentlaget til arrangement på Bylaben på Økernsenteret – hjertelig velkommen til kick-off (program finner du lenger ned).

Karoline Hannisdal tar over stafettpinnen etter Malin Øren Aldal og Emma Naustdal som leder av studentlaget i Pådriv Oslo. Karoline er masterstudent i by- og regionplanlegging ved NMBU og jobber også som praktikant hos Våre steder.

I tillegg kommer Anna Linstad inn som praktikant på heltid hos oss i Pådriv Oslo. Anna er masterstudent i samfunnsplanlegging ved Stockholms Universitet og vil jobbe tett sammen med både Karoline og resten av teamet det neste halvåret.


Vi har stilt de et par spørsmål for å bli litt bedre kjent!

Karoline


Hva er du mest nysgjerrig på med Pådriv?

Jeg elsker å holde meg oppdatert på hva som skjer innen by- og stedsutvikling, og her er Pådriv-gjengen veldig på ballen. Jeg er nysgjerrig på alle de menneskene jeg kommer til å møte, og hvilke nye perspektiver de kan gi. Jeg tror mange av de utfordringene vi står overfor kun kan løses ved å snakke mer sammen - og denne metodikken gleder jeg meg til å utforske mer.Hvilke problemstillinger i byutviklingen engasjerer deg spesielt mye?

Ah, det er så mye! Hvor skal jeg begynne? Jeg er opptatt av medvirkning og demokratiske spørsmål i planlegging – generelt spørsmål som gjelder sosial bærekraft. Hvem er de vi bygger byen for? Hvordan sikre lokal forankring i prosjekter? Det er viktig å tenke på, mener jeg. I tillegg er jeg opptatt av helsefremmende stedsutvikling, god mobilitet (for gange- og sykkel - IKKE bil, jeg hater biler og mener de tar alt for mye plass i byen), heheh - det siste er kanskje noe som engasjerer ekstra mye.Hva liker du best med byen du bor i?

Jeg elsker at man på samme dag kan ta en lang sykkeltur i marka, plukke blåbær og kanskje  ta et bad, og kun et par timer senere befinne seg på en bar med venner. Jeg er også veldig glad i søndagstur i byen og kunne gå fra loppis til loppis.

Anna

Hva er du mest nysgjerrig på med Pådriv?

Først og fremst gleder jeg meg veldig til å få omsette teoretisk kunnskap til noe praktisk gjennom et arbeid jeg har veldig stor tro på. For meg belyser Pådriv hvor viktig det er at vi løser samfunnsutfordringene sammen og skaper en plattform der man kan engasjere seg både i stor og liten skala. Det blir derfor veldig spennende å få et innblikk i de prosjektene Pådriv Oslo er involvert i, men først og fremst å få møte alle de engasjerte menneskene som jobber med de.

Hvilke problemstillinger i byutviklingen engasjerer deg spesielt mye?

Som 25 år og student som gjerne vil bo i byen føles det noe åpenbart å si boligpolitikk, men det er uunngåelig. Vi trenger steder der vi har råd til og vil bo, samtidig som disse må bygges med tanke på fremtiden. Bærekraftstanken må derfor gjennomsyre alt vi gjør. Videre tror jeg sterkt på at en bærekraftig samfunnsutvikling krever at vi vier oppmerksomhet til sosiale og kulturelle aspekter så vel som teknologiske og økonomiske – noe jeg synes Pådriv Oslo er veldig gode på å løfte frem.

Hva liker du best med byen du bor i?

Jeg har nettopp flyttet til Oslo etter fire år i Stockholm så har masse å lære om byen, men jeg gleder meg veldig til å utforske den unike kombinasjonen som Oslo har av et levende byliv og nærheten til skog og mark!

Allerede 25/9 inviterer studentlaget til arrangement på Bylaben på Økernsenteret – hjertelig velkommen til kick-off med følgende program:

16.30: Velkommen

16.45 - 17:05: Statusoppdatering og info fra Pådriv Oslo ved Mathilde Blichfeldt Mjønes

17:05 - 17:10: Bli kjent med studentlaget

17:15 - 18:00: Workshop: Flokete spørsmål

18:00 - 18.30: Pizza og mingling

Påmelding til arrangementet finner du her.

Er du enda ikke medlem av Pådrivs studentlag? Da kan du enkelt registrere deg her.

Nytt fra Pådriv

Oslo