Gjenbruk fortjener også bærekraftig levering - hvilke gjenbruksaktører vil være med å teste det?

Publisert
27
/
04
/
22

Pådriv-partner Nimber er et selskap som utfordrer eksisterende transportløsninger i markedet. Second hand og gjenbruk er en bransje hvor deres løsninger er spesielt relevant. 

For varer som sendes fra privat til privat har Nimber-plattformen fungert godt gjennom flere år. Der legger man ut et oppdrag med hva man skal sende, og alle «bringere» - som skal samme vei - blir varslet om at det er varer de kan ta med seg. Bra for miljøet og bra for lommeboka. 

Det siste året har Nimber utforsket hvordan man kan tilby bærekraftig levering også for bedrifter. Et av prosjektene de nå er i gang med er å lage en infrastruktur som gjør det mulig å levere med elektriske varebiler over lengre distanser. Og på den måten bidra til at leverandører av second hand varer som f.eks hvitevarer, tekstiler og sykler både kan øke sitt markedsnedslag og redusere sitt klimafotavtrykk. De er nå på utkikk etter samarbeidspartnere som vil være med å teste en pilot for levering av second hand varer med elektriske varebiler hele veien mellom Skedsmokorset og Skien. Dette er en del av et EU prosjekt med fokus på å redusere CO2-utslippet innen varetransport. Les mer om dette prosjektet her: https://www.leadproject.eu/

Nimber ønsker å starte opp en pilot allerede før sommeren, og er i dialog med flere second hand leverandører som Norsk Ombruk, Looping AS, Sportienda (pant av sykler), finn.no og Tise om å bli med som pilotkunder. Men de håper å få med flere bedrifter som kan ha behov for en slik bærekraftig transport.

Hvem kjenner vi i gjenbruksmarkedet som kan være en pilotkunde? Ta kontakt med Jon Martin Tafjord, daglig leder i Nimber: Tlf: 46 698 364, jonmartin@nimber.com

Foto: Julia Bushueva, Good news Finland

Nytt fra Pådriv

Oslo