Levende Abels gate

2/8/2021 10:00

Ønsker du å være med å skape en levende bygate i Abels gate på Elgeseter i sommer? Gled deg til teater, quiz, gatekunst på gulv og vegg, kodekurs for barn, Minecraft-konkurranse, park, og mye mer i august og september, med en hyggelig bydelsfest 11.-12. september. Beboere, bedrifter, studenter, NTNU m.fl. er allerede godti i gang med å skape en levende Abels gate, som samtidig vil være viktig for utviklingen av bydelen Elgeseter de neste årene.

Se og meld deg på arrangementene >

Følg Facebook-gruppa  "Sammen for Elgeseter" og hold deg oppdatert >

Har du lyst til å bidra, eller har en idé til noe som kan gjøre Abels gate bedre? Meld den inn ved å sende en melding til nettverksleder Torstein.

Hva er en levende bygate?

En levende bygate er en gate som midlertidig endres til en gate for byliv, lek og opphold. Det kan være møbler, planter, lekeplasser, grilling, sagbruk, foodtrucks… hva som helst egentlig. For at det skal bli best mulig trenger vi deg til å være med å gi forslag og bestemme, og den som har lyst kan også involvere seg i å skape det som skal skje.


Hvem er du?

Det kan være du bor på Elgeseter, du er student, du jobber der, du eier bygninger, du forsker, du er kunstner, ja egentlig kan du være hvem som helst. Alt som trengs er at du er interessert i å få til noe bra i og for bydelen.


Hvorfor skjer dette nå?

Pådriv Trondheim har, i samarbeid med Trondheim Folkebibliotek, Bærekraftssenteret og Bøker & Bylab, fått midler fra Trondheim kommune til å realisere dette som en del av deres levende bygater-prosjekt. To gater har blitt utvalgt, og Abels gate er en av de sammen med Krambugata. Dette er en perfekt anledning til å få i gang noe positivt som vil være bra for bydelen og Trondheim på lang sikt.


Hvordan kan du bidra?

  • Innspill til aktiviteter, installasjoner og annet på samlinga den 9. juni kl 19:30-21:30.
  • Hjelpe andre med å realisere noe som de virkelig har lyst til å få til
  • Realisér noe du selv har lyst til å få til
  • Vær med som frivillig underveis og/eller på festivalen
  • Delta, prøv ut den levende bygata, bli med på festivalen og gi tilbakemelding!


Du velger selv hvor involvert du ønsker å være.

Meld deg på her

Arrangementer i

Trondheim