Millionstøtte til ungdom på Løren

Publisert
03
/
02
/
22


I høst har 10 ungdommer og et bredt team jobbet med hvordan vi på en god og rask måte kan få opp et tilbud til unge på Løren. Nå har Sparebankstiftelsen DNB bekreftet at prosjektet får 1,2 millioner til å gjennomføre tiltak i 2022.

- Det er et utrolig godt og spennende prosjekt dere har på gang, og det syntes også vårt ungdomspanel som leste søknaden. Som en av meget få ga de deres søknad full score, sa Linn Cathrine Lunder fra Sparebankstiftelsen DNB da tildeling ble offentliggjort.


Tildelingen fra Sparebankstiftelsen sikrer halvparten av finansieringsbehovet for 2022. Resterende midler jobber Pådriv nå for å få på plass.
-Nå har vi en unik sjanse til å virkelig svare på behovene som ungdommen har pekt på. Unge på Løren har gitt uttrykk for at de ikke føler seg velkomne eller ses på som en ressurs. Det kan og bør vi gjøre noe med om vi samarbeider, og jeg oppfordrer alle aktører som har interesse av at Løren blir en god bydel å bo i til å melde seg på, sier Sandra Skretting i Pådriv.


Ønsker seg åpne, inkluderende ungdomstilbud
Ungdomsprosjektet bygger på allerede eksisterende innsikt. For to år siden presenterte Selvaag rapport fra Løren, der slo de fast at Løren er et eldorado for barnefamilier, men at unge har lite tilbud. Det finnes ikke noe bibliotek, skatepark, ungdomsklubb eller annet kulturtilbud hvor ungdommene kan henge sammen uten å måtte betale på Løren. Det som finnes, er stort sett kommersiellt.
- Behovet for åpne, inkluderende steder der unge kan henge er stort. I høst har vi testet en rekke aktiviteter og jobbet med hvordan et tilbud for unge bør utformes sammen med de unge selv. Hovedprosjektet vil bygge videre på dette arbeidet, sier Skretting.

Bredt initiativ som gir verdi med en gang

“Ungdom er ungdom nå, vi kan ikke vente på en ny aktivitetspark som er klar om fire år”, sa Løren velforening i fjor. Velforeningen så behovet for å få i gang tilbud til unge med en gang, og tok kontakt med både bydelen og Pådriv. Pådriv satte opp en første workshop med bydel, utbyggere, velforening, skolen, sosiale entreprenører og idrettsforeningen og så begynte ballen å rulle. Forprosjektet Løren - en drømmebydel for unge ble etablert kort tid etter, med mer enn 15 ulike aktører med og et ungdomscrew som selv har stått for mye av jobben.


Bidra med dine innspill
3.februar vil funnene fra forprosjektet og mulige løsninger presenteres på en konferanse på Frydenberg skole. Der vil du også få høre mer om planene for hovedprosjektet og hvilke aktører som er med videre.
- Vi håper så mange som mulige kommer og deltar med sine innspill på konferansen. Om du er ung eller voksen, din deltakelse er viktig for å gi et best mulig grunnlag for å etablere et tilbud til unge fra og med 2022. Vi vet at resultatene blir best når vi har med oss mange ulike stemmer i arbeidet, understreker Skretting.


Vil du bidra i hovedprosjektet? Ta kontakt med Sandra Skretting, sandra@oslo.paadriv.no eller på 932 95 492

Vil du ha informasjon om hva som skjer videre? Sjekk ungpaaloren.no, og meld deg på epostlisten her!
Aktørene bak Ung på Løren prosjektet
10 ungdom har vært ansatt i et ungdomscrew denne høsten med lønn betalt fra Bydel Grunerløkka og Bydel Bjerke. Sammen med et prosjektteam som består av Forandringshuset (prosjektledelse), Kompass & co, Folkelig AS, Klimaantropologen, Sinsen menighet og designer Julian Hallen Eriksen. Vi har en ressursgruppe bestående av flere utviklere, naboer og andre - bl.a bydel Grunerløkka og Bjerke, Løren velforening og OsloMet.

Medfinansiører til forprosjektet:
Bydel Grunerløkka, Bydel Bjerke, Økernveien 115 Utvikling (OBOS og Eiendomspar), Peter Møllers vei (OBOS og Nordr), Løren velforening, Kirken i Hovinbyen, Sofienberg diakonale stiftelse, USBL, Økern Portal/OPF

Nytt fra Pådriv

Oslo