Etterlyser lokaler til ungdom

Publisert
16
/
02
/
22


Ung på Løren etterlyser et lokale de kan etablere ungdomstilbud i, og vil gjerne ha tips. 

Behovet og mulighetene for å utvikle et godt ungdomstilbud på Løren er stort. Med en tildeling på 1,2 millioner fra Sparebankstiftelsen og 1,9 millioner til videreutvikling av ungdomstiltak på Løren i 2022 fra Bydel Grünerløkka, har Ung på Løren prosjektet mål om å etablere et sted av og for unge på Løren allerede i år.  

- I løpet av forprosjektet har vi fått solid innsikt i dagens situasjon for unge på Løren, og en oversikt over hva vi bør begynne med for å treffe unges behov best mulig. Nå har vi 50 prosent av finansieringen på plass og kan sette i gang, sier Sandra S. Skretting fra Foreningen Pådriv. 


Hva skjer nå?
Prosjektet etterlyser nå et passende lokale til å etablere en base for ungdommene. I tillegg skal de utlyse en stilling som skal følge opp Ung på Løren prosjektet videre, samtidig som diakon Camilla Juell følger opp ungdomscrewet.
- I samarbeid med bydel Grünerløkka leter vi etter et lokale for å etablere et ungdomstilbud. Stillingen vi utlyser skal sørge for at ungdomscrewet kan fortsette sitt gode arbeid og opprettholde aktivitet, samt koordinere prosjektet, sier Sandra Skretting i Pådriv. 

Vet du om et lokale? Ta kontakt med Shivani Sharma i bydel Grunerløkka 


Skretting vil gjerne ha med flere i spleiselaget for ungdomstilbudet.

-For å sikre et godt og langsiktig tilbud trenger vi flere som er med og drar lasset. Alle som kan bidra med aktiviteter, kompetanse eller midler er velkommen til å ta kontakt med oss, sier hun. 


Hva fant forprosjektet ut?
Tidlig i februar presenterte Ung Løren sine funn, der pekte ungdommene på et stort behov for et sted på Løren der de føler seg velkomne og kan ha som sin base. Alt prosjektet har gjort og lært kan du lese mer om her. 


Mye læring med og for ungdommene
Ungdomscrewet har gjort innsiktsarbeid blant sin egen målgruppe, og testet ut konkrete aktiviteter på Løren i samarbeid med mange ulike aktører som jobber med ungdom. Det har vært alt fra Pop-up Foodtruck til dansetrening og lederutviklingskurs. 

-Dette har vært en annerledes jobb. Jeg visste ikke helt hva jeg gikk inn på . Trodde egentlig det var litt som andre steder, bestemt. Men her var jobben et samarbeid mellom alle. Det har vært gøy og samtidig vanskelig. Jeg synes det var vanskelig  når få kom de første gangene vi hadde åpningsdager. Det var kjipt, men vi gikk igjennom hvordan vi kunne forbedre oss til neste gang og er klare. Nå har jeg lært masse og vil ta det med meg videre for å etablere et dansemiljø på Løren, sier Haleluya Bacilious


Vil du bidra til at unge på Løren kan få et bedre lokalmiljø? Ta kontakt med Sandra Skretting på 932 95 492


Vil du se alle innspillene som kom under konferansen?
Ta en kikk på opptaket eller les innspillene som kom under gruppearbeid her.

Nytt fra Pådriv

Oslo